Skip to main content




"Some things are better left unsaid."
Kadang sakit hati tu lebih baik pendam.
Kadang terasa tu lebih baik simpan.

Lagi senang.

Lagi senang pendam daripada luah.
Lagi senang simpan daripada cuba buat orang faham.
Tersilap cakap, orang terasa.
Penatnya hidup kalau nak puaskan hati orang.
Hati sendiri diabai.

Tak semua orang pun cuba faham kita.
Tak semua orang hendak faham kita.

Jadi diri sendiri,
untuk puaskan diri sendiri.
Bukan pentingkan diri,
tapi sayangkan hati.

Sebab akhirnya nanti,
hanya kita yang faham kita.

Comments

Post a Comment

Popular Posts

KAD ASTRO ROSAK?!

Harini nak share sikit experience pasal kad Astro rosak ni. Since dah 2 kali jadi macam ni. Lepas ni kalau jadi lagi boleh refer blog je nak kena buat apa etc. So, Jumaat haritu siaran Astro kat rumah terganggu. Simptom/tanda-tanda dia: 1) Skrin jadi hitam & ada segi tiga kuning kat atas belah kiri camni ⚠️ 2) Dia keluar "Sila masukkan Kad Pintar Astro yang betul dengan anak panah menghala ke atas (S2)". Dah try 3,4 kali keluar masuk kad pun still sama.

MAJLIS KONVOKESYEN USM KE 54

Assalamualaikum. Hi *lambai sambil lap habuk kat blog ni*
Its been a while since I last updated my blog (dah berapa kali ulang ayat ni padahal malas). Now dah melepasi beberapa fasa dah pun dalam hidup pun hahaha. Dah konvo!!!!!


Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Gunaan Fizik Kejuruteraan